Hit és Fény közösség – Tiszavirág csoport

Hit és Fény közösség – szegedi Tiszavirág csoportja

A Hit és Fény közösségek értelmi sérültek, családtagjaik  és barátaik (különösen fiatal barátaik) közössége, akik rendszeresen találkoznak Krisztus szellemében, hogy megosszák barátságukat, együtt imádkozzanak és ünnepeljék az életet. A Hit és Fény 1971-ben született a franciaországi Lourdes-ban, válaszként az értelmi fogyatékos gyermekek és szüleik szorongására és magányára. Ez a mozgalom a világon mindenütt katolikus alapú, ökumenikus szellemű közösségeket hívott életre. (https://hitesfeny.hu )

A szegedi Hit és Fény közösség neve Tiszavirág közösség. A Tiszavirág név arra utal, hogy mindannyian kibontakozásra és az élet nem látványos, rejtett csodáinak felfedezésére és megtapasztalására vagyunk meghívva. A név a közösség szegedi gyökereit is tükrözi. A Tiszavirág közösség célja lehetőséget biztosítani tagjainak Isten keresésére, személyes és társas fejlődésre, baráti együttlétre, a saját értékesség és a közösséghez való tartozás megélésére az evangéliumi értékeken keresztül, személyes odafordulás által.

A közösség havonta egyszer szombaton vagy vasárnap délután tart találkozókat az alsóvárosi ferences plébánián. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Közösség vezető/kapcsolattartó: Bauer Júlia