Kilátó mentálhigiénés és lelkigondozó szolgálat

Magyarországon a ferences közösségek néhány székhelyén működik a KILÁTÓ SZOLGÁLAT; szegedi plébániánkon 2017. óta.
KERESZTÉNY SZAKEMBEREKKEL – lelkigondozó, mentálhigiénés, pszichológus, coach, gyásztanácsadó, családterapeuta TALÁLKOZHATNAK MINDAZOK, AKIK kapcsolati vagy élethelyzeti NEHÉZSÉGEKKEL KÜZDENEK, és segítséget jelentene számukra, ha valakivel átbeszélhetnék problémáikat, vagy részt vehetnének támogató csoportokban.

A SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSEK alapvetően nem terápiás alkalmak, hétköznapi értelemben mégis GYAKRAN GYÓGYULÁST, VIGASZT, MEGKÖNNYEBBÜLÉST HOZNAK az egyének életében. Olyankor jelenthet segítséget ez a fajta kísérés, mikor valaki régóta cipel már lelki terheket, vagy sok nehézséggel küzd, és keresi a kiutat, lehetőséget harmonikus életvezetésre. Talán konfliktusba került valakivel, és szeretné sikeresen megoldani. Esetleg elakadt valamiben, azon gondolkodik, hogyan folytathatná tovább. Az is lehet, hogy veszteség érte, és nehezen küzd meg a gyásszal. Ez nem feltétlen haláleset: lehet válás, munkahely vagy az egészség elvesztése, nyugdíjazással kapcsolatos szomorúság, egyéb nehéz érzések, gondolatok, stb.

Szolgálatunk önkéntes felajánlásokból és a Ferences Rendtartomány támogatásával működik. INFORMÁLÓDNI ÉS BEJELENTKEZNI a következő elérhetőségeken lehetséges:

www.ferenceskilato.hu/szeged

szegedikilato@gmail.com

Tel.: 20/ 250 5219
6725 Szeged, Mátyás tér 26.