Szőlővessző közösség

A Szőlővessző közösség hasonló értékrendű, már dolgozó, katolikus fiatal felnőttek csoportja.

A 20-30-as évek az az időszak, amikor egy fiatal előtt számos lehetőség áll, amelyek közül választania kell, megtalálnia a saját útját a munkában, magánéletben. Ez sokszor nem könnyű feladat, különösen, ha közben keresztény identitását is meg szeretné élni. A Szőlővessző közösségben ebben próbáljuk egymást segíteni és erősíteni, miközben Jézus Krisztus tanítását is igyekszünk beépíteni az életünkbe.

A közösségünk neve egy ehhez kapcsolódó szentírási szakaszból származik: „Én vagyok szőlőtő, ti pedig a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz…” (Jn 15, 5). A célunk, hogy megtalálva a helyünket a világban kamatoztassuk azt, amit eddig a családunktól, a tanulmányaink során és a katolikus egyház tanításából kaptunk, és termést hozzunk.

Közösségi találkozásaink alapvetően négy tematikus alkalomból állnak, amelyek vezetésére egy-egy tagunk készül előre: (1) imaalkalom, (2) tagokat érintő társadalmi vagy hitbéli kérdéskör megvitatása, (3) személyes tanúságtétel, (4) kötetlen (pl. társasjátékos) alkalom. Emellett, a heti egyszeri találkozón túl kapcsolódunk az Alsóvárosi Ferences Plébánia életéhez, ünnepeihez, valamint fakultatív programokat is szervezünk a közösség tagjainak, pl. közösen megyünk moziba, vagy akár forralt borozni, és részt veszünk a szegedi katolikus közösségek rendezvényein, elsőpénteki szentmisén és dicsőítésen a Piarista templomban, Face2face imaalkalmakon a Szegedi Dómban.

 

Szeretettel várjuk új tagok csatlakozását!
Kapcsolattartó: Kassai Szilvia, kassaiszilvia04[kukac]gmail.com