Szeptember 15. Fájdalmas Szűzanya

Szeptember 15. – Fájdalmas Szűzanya

Hiszünk-e abban, hogy a nagy fájdalmak közt is lehetséges a boldogság?

Máriát ma nem Nagyboldogasszonyként, hanem Hétfájdalmú Anyaként tiszteljük. A hetes szám azt fejezi ki, hogy a mi Nagyasszonyunk minden fájdalom hordozója is lett. Mert miattunk, illetve értünk Máriának része volt minden fájdalomban, ami csak egy anyát érhet.

De ezzel együtt mégis boldognak valljuk őt. Mária hite, illetve szeretete sohasem rendült meg. Amikor a kínhalált halt fiának meggyötört testét tartotta ölében, akkor nemcsak az értünk elszenvedett iszonyú fájdalmai miatt zokoghatott, hanem amiatt is, hogy szó szerint milyen halálosan szeret mindnyájunkat az Isten. Ennek a tudata tehette őt boldoggá, illetve minket is.

A mi hitünk se fogyatkozzék meg a megpróbáltatások közepette! Higgyünk abban, hogy Isten végtelenül jobban szeret minket, mint mi magunkat! Higgyünk abban is, hogy mindnyájunkat szeretetre, boldogságra teremtett, amit meg is valósít, ha mi engedjük, illetve akarjuk!

Segítsen meg minket a mi fájdalmas, ugyanakkor a boldogságos Anyánk példája, illetve közbenjárása, hogy a fájdalmainkban mi is az igazi szeretetünk bizonyításának lehetőségét ismerjük fel! Úgy vállaljuk szenvedéseinket önmagunk, valamint szeretteink örök boldogságáért, hogy ne vesszen egy csöpp se kárba!