Hirdetés 2024. április 21.

Húsvét 4. vasárnapja
Hivatások vasárnapja

  1. Ma van a hivatások vasárnapja. Mindannyiunk feladata, hogy egyéni és közösségi imáinkban könyörögjünk papi és szerzetesi hivatásokért. A Kedves Testvérek perselyadományait a ferences növendékek képzésére fogjuk továbbítani.
  2. Adománygyűjtést szervez a Tiszavirág közösség a nyári táborára ma szentmisék végén. A Tiszavirág ökumenikus közösség 14 éve foglalkozik fogyatékkal élő fiatalokkal és családjaikkal Szegeden. Hálásan köszönjük, hogy ezekben az években mellettünk álltak és nagylelkűen támogattak minket.
    Április 21-én is örömmel fogadjuk a kedves hívek anyagi támogatását céljaink eléréséhez.
  3. Május hónap folyamán minden este Mária-köszöntő imádság lesz templomunkban egy-egy ferences atya vezetésével, elmélkedésével, melynek keretében ismert és kevésbé ismert Mária énekek és zene darabok hangzanak el jeles előadók közreműködésével.
  4. A Magyar Nemzetőrség Országos Szövetségének szervezésében a SZENT KORONA hiteles másolatának ünnepélyes felszentelése lesz templo­munkban április 28-án, jövő vasárnap a 9 órai szentmise keretében, melyet Gyulay Endre nyugalmazott püspök atya vezet majd.
    Ápr. 28-a egyben szeretett templomunk történetének is igen jelentős napja, hiszen (szegedi látogatása alkalmával) Mátyás király napra pontosan 555 évvel ezelőtt kezdte meg templomunk újjáépíttetését.
    További részletek ITT.