Hirdetés 2024. május 12.

Urunk mennybemenetele

  1. (csak délelőtt): Az Élő Rózsafüzér keretében Szegedet körülimádkozó zarándokok ma (vasárnap) délután fél 3-ra érkeznek templomunkba. A sütemény felajánlásokat délig a sekrestyébe lehet hozni. Mindenkit szeretettel várunk a 3 órakor kezdődő közös rózsafüzér imádságra. További részletek ITT.

  2. (csak délelőtt): Interaktív kiállítás és szabadulószoba van a gyógynövényes kertben kisgyerekek számára ma délig a Föld napjához kapcsolódóan. A belépés ingyenes. További részletek ITT.

  3. Hálásan köszönjük mindazok segítségét, támogatását, akik a szegénykonyhának működésébe bármi módon bekapcsolódtak az elmúlt év során: főzéssel, felszolgálással, mosogatással, természetbeni vagy pénzbeni adományukkal. Különösen is köszönjük Török-Székely Zsófinak, Valér testvérnek az önkéntesek összefogását, koordinálását.

  4. Május hónap folyamán minden este a 6 órai szentmise után Mária-köszöntő imádság van templomunkban egy-egy ferences atya vezetésével, elmélkedésével, melynek keretében ismert és kevésbé ismert Mária énekek és zene darabok hangzanak el jeles előadók közreműködésével. További részletek a hirdetőtáblán és ITT találhatók. Az esti zsolozsmát ezért a 17:30-tól imádkozzuk.

  5. A káptalanfüredi családos tábor júl. 15-20 között lesz a Ferences Üdülőben. Jelentkezni Magyar Mihálynál lehet. További részletek a hirdetőtáblán olvashatók. További részletek ITT.

  6. A Szűzanya Fatimai megjelenésének évfordulóján, május 13-án, hétfő este 7 órától engesztelő szentmisét mutatunk be templomunkban az esti Mária-köszöntő után. Szeretettel várunk mindenkit.

  7. Szentlélekvárló virrasztást tartunk Pünkösd ünnepére készülve május 18-án, szombaton az esti Mária-köszöntő után (kb. 19:30-tól). Az imádságot különösen is bérmálkozóinkért ajánljuk fel.

  8. Templomunkban május 26-án, két hét múlva vasárnap a 9 órai szentmise keretében lesz a bérmálás. Foglaljuk imáinkba a bérmálkozókat.